Fem tecken på att du behöver semester

Fem tecken på att du behöver semester

Att ha semester har inte alltid varit en självklarhet, faktum är att blev lag på att arbetare skulle få semester först 1938 (Wikipedia). På denna tiden berättigades man till två veckors semester per år, antalet veckor man har rätt till semester har växt successivt, och beroende på vilket kollektivavtal du har är du berättigad till allt mellan tre och sex veckors semester per år.

Men hur märker man då att man är i behov av några semesterveckor, förutom att känslan att en varm solsemester hade varit trevligt? Jo, här nedan har vi listat fem punkter som tyder på att du behöver semester:

 1. Din koncentration är inte på topp.
  Du har svårt att koncentrera dig på dina arbetsuppgifter. När du egentligen ska svara på ett e-postmeddelande så hamnar du istället på Aftonbladet.
 2. Du glömmer saker.
  Att glömma saker är ett tecken på att man är överarbetad. Vad var det denna kunden ville? Vad är mitt lösenord till datorn nu igen?
 3. Du är lättirriterad.
  Saker som tidigare inte har stört dig är nu mycket störande. Den trevliga kollegan är inte längre lika trevlig att lyssna på. En kö till kaffemaskinen är det värsta som finns.
 4. Entusiasmen infinner sig inte.
  Du är inte entusiastisk inför de arbetsuppgifter du tidigare uppskattat.
 5. Ohälsosamma vanor.
  De hälsosamma vanor du anammat under året försvinner en och en. Bullen efter kaffet var inte så dum ändå.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *