Att man inte ska ta en relation för givet är allmänt vedertaget. När man blir för bekväm i sin relation och slutar stanna upp och reflektera vad som är bra och vad som är dåligt så finns risken för att förhållandet tar stor skada.
I denna artikel går vi genom 6 olika tecken på att du är en dålig partner – utan att själva veta om det.
Du har svårt för att inte påpeka när din partner gör fel
När man lever i tvåsamhet så är det lätt att ta varandra för givet. Rutiner går in i varandra och man gör inte alltid saker och ting på samma sätt. När man har en nära relation med någon så är det lätt att störa sig på olika vanor eller egenskaper som motparten i förhållandet har.
Detta är någonting som är väldigt vanligt i förhållanden. Det är dock skadligt för förhållandet att påpeka alla ”fel” som motparten i förhållandet gör.
Du håller dina känslor för dig själv
Punkten här ovanför betyder inte att du ska hålla dina känslor och tankar för dig själv. Tvärtom så är det viktigt att ventilera vad man känner. Om man stänger in sina känslor så kommer problemen att fortsatt upprepa sig, och i längden riskerar man att skapa förakt mot sin partner.
Det är alltså viktigt att ta upp det som känns fel på ett respektfullt och konstruktivt sätt. Din partner är ingen tankeläsare. För att en relation ska fungera i det långa loppet så är ärlighet, öppenhet och kommunikation viktiga grundpelare i ett sunt förhållande.
Du måste alltid ha det sista ordet
När man är i ett parförhållande så spelar man i samma lag och att försöka vinna varje argument är sällan bra i det långa loppet. Istället för att försöka övertala motparten till att man har rätt genom att ta det sista ordet, så är det istället bra att gå in med attityden att ni ska lösa ett problem tillsammans. Lyssna på det som motparten i förhållandet har att säga. Att kompromissa gör att relationen håller längre.
Du gillar inte när din partner träffar vänner
När man är i ett parförhållande så spenderar man ofta all tid i hemmet tillsammans. På ytan kan det verka fantastiskt – att man älskar varandra så pass mycket att man inte vill vara isär. Men att tillbringa all vaken tid tillsammans kan skada din egen identitet och självkänslan suddas ut. Om avundsjuka eller svartsjuka är drivkraften till att du alltid vill vara med din partner så är du däremot alltid fel ute.
Du spenderar allt för mycket tid med mobilen
Att alltid sitta fastklistrad vid telefonen är sällan bra. Släpp din telefon och lev i nuet med din partner, framförallt när ni är ute och äter eller dejtar. Det är sällan kul för din partner när telefonen är viktigare än det samtal ni precis haft.
Du stöttar inte din partner när den haft en dålig dag
När din partner öppnar upp sig för dig om sin dåliga dag så är det inte för att hen söker ett ”Skärp dig, det blir bättre”. Lyssna på vad din partner har att säga och kom med tröst, råd och nya infallsvinklar.